Sri Bhagavan

Verlicht Meester Sri Bhagavan is geboren op 3 januari 1942. Hij is op zijn 33ste na een periode van hopeloosheid in aanraking gekomen met het gedicht “To an early violet” van Swami Vivekananda. Dit gedicht opende Zijn ogen en de jaren erna heeft Hij zich ingelezen in de Vedanta.

In 1978 na een vele jaren zoeken kwam Hij aan de voeten van Zijn Goeroe en Verlicht Meester Swami Pabitranandaji. Bhagavan was een zeer serieuze en kwalitatieve goede leerling.

Na 7 jaar, op 15 december 1984 had Hij de hoogste staat van realisatie bereikt; Nirvikalpa Samadhi. Zijn Goeroe was compleet ontroerd hierdoor en Bhagavan werd dierbaarder voor hem dan zijn eigen leven. Swami Pabitrananda overleed kort daarop en Bhagavan verloor daarmee het dierbaarste in Zijn leven. De twee jaar die daarna volgde weet Hij vrijwel niets van. Het was een complete spirituele fase van geabsorbeerd zijn.

In het jaar 1987 kwam Hij terug en mensen begonnen Hem te herkennen als een God-incarnaat. Steeds meer mensen verzamelden zich om Hem heen. Ook veel jongeren. Samen met deze serieuze jongeren heeft Hij de International Vedanta Society opgericht. Een organisatie die al duizenden mensen heeft geholpen.

Bhagavan is op 27 mei 2023 in Mahasamadhi gegaan. Zijn vrouw Guruma leeft Mayer Bari Ashram in Birati, Kolkata, India. Zij is de Sangha Janani van de organisatie. Samen hebben zij een dochter, Debjani en een kleinzoon, Anirban. Zijn vrouw en dochter zijn compleet spiritueel. Debjani leidt de vrouwentak van de organisatie.