Agenda

Wo 6 sept – Krishna Janmashtami a/d Maas
Activiteit
Dussen, Altena, Noord-Brabant, Nederland
Krishna Janmashtami Shri Krishna was geboren op deze dag van de maankalender. In Dussen aan de Berghse Maas in 2011 werd Bhagavan die Krishna en werd de Maas de heilige rivier de Yamuna en de velden daar Vrindavan. Wat een hemelse ervaring het was voor de aanwezige, in alle eenvoud. En tot op de dag van vandaag is deze atmosfeer daar voelbaar!We offeren bloemen, nemen een duik (optioneel), picknicken samen en hebben een Vedanta samenzijn met verhalen over deze dag en meditatie in de prachtige atmosfeer in de natuur.Wanneer: wo 6 septemberTijd: 17.00u verzamelen- 17.30u startWaar: De pont bij DussenMeenemen: Avondeten wat we kunnen delen samen, bloemetjes om te offeren, wat voor de Prasad, zwemkleding (optioneel) en warme kleren.  Aanmelden kan op ivsnederland@gmail.com of bel naar 0412-486937.
Za 26 aug – Ashram Inwijdingsdag jubileum
Activiteit
37, Osseweg, Berghem, Oss, Noord-Brabant, Nederland, 5351 AA, Nederland
Anjali Ashram 8 jaar een heilige plekOp 26 aug 2015 kwam Sri Bhagavan voor de tweede keer naar Nederland en deze keer om de Anjali Ashram officieel in te wijden met Zijn aanwezigheid. Daarmee is de Ashram werkelijk een krachtplaats van vrede, liefde en vrijheid geworden. Uiteraard vieren we deze dag! Kom ook!Aanvang 9.30u bij de Heilige Willibrorduskerk in Berghem vandaaruit lopen we naar de Anjali Ashram in de voetsporen van Sri Bhagavan. Wanneer: za 26 aug Tijd: 9.30u Waar: Willibrorduskerk BerghemHet programma start om 10.30u in de Anjali Ashram, waarna er samen een gezamenlijke lunch is.
Ma 14 aug – Vier de Vrijheid met Vrijheidsdag!
Activiteit
osseweg 37 berghem
Op de laatste dag van Bhagavans verblijf in Nederland in 2011 zei Hij: “Morgen is de Indiase onafhankelijksheid dag, maar vandaag is onze Vrijheidsdag! Word zelf eerst Vrij en maak dan anderen Vrij! Vier deze dag jaarlijks”.En dat doen we al 12 jaar lang! Kom en vier de Vrijheid samen!Om 10.30u (inloop 10u) starten we met de Mahamantra en zullen na een meditatie ingaan op de betekenis en de bijzonderheid van deze Vrijheidsdag. In de avond start het programma om 19.00u. Wanneer: Ma 14 aug om 10.30u en 19.00u (inloop ½ van te voren).Waar: Spiritueel centrum Anjali Ashram, Osseweg 37 BerghemHet is gebruikelijk een donatie te geven als je naar een Ashram gaat.
Ma 30 jan – Beschrijvingsdag Anjali Ashram
Activiteit
37, Osseweg, Berghem, Oss, Noord-Brabant, Nederland, 5351 AA, Nederland
Op 30 januari is het inmiddels alweer 9 jaar geleden dat de Ashram werd aangekocht. Dit is een historische dag die op verzoek van Sri Bhagavan, oprichter en hart van IVS, elk jaar gevierd wordt. Dus ook dit jaar zullen we stilstaan bij deze bijzondere dag. Wees welkom om aan te sluiten om 19.00u voor het avondprogramma. De inloop is 18.30u. Neem wat fruit, noten of ander lekkers mee om te offeren en te delen met elkaar. Denk ook aan een vrijwillige donatie aan de Ashram. Aanmelden kan bij Anjali Ma.
Do 12 jan.:Verjaardag Swami Vivekananda
Activiteit
37, Osseweg, Berghem, Oss, Noord-Brabant, Nederland, 5351 AA, Nederland
Groot verlicht meester Swami Vivekananda is op 12 januari 1863 geboren in Kolkata. Hij heeft de wereld met zijn liefde en Kennis van Vedanta veroverd. Op do 12 januari vieren we dan ook de verjaardag van Swami vivekanada. Op deze avond staan we stil bij het bijzondere leven van deze verlicht meester en wat hij voor de wereld heeft betekend.  Datum: 12-01-2022, Inloop vanaf 18:30, Start viering 19:00, locatie:Anjali Ashram, Osseweg 37 te Berghem.
Za 19 nov – Verjaardag IVS!
Activiteit
Osseweg 37 Berghem
IVS is jarig! Vier je mee?
Weekendretraite 28-30 okt – Leven vanuit t Hart!
van tot
Activiteit
37, Osseweg, Berghem, Oss, Noord-Brabant, Nederland, 5351 AA, Nederland
Verlang jij ook je hart te kunnen volgen ipv je hoofd? Wil je graag ook die levensvreugde in jezelf aanboren? Kom een weekend mee doen in de Anjali Ashram en leer je hart te openen!
24 okt Kali Puja – de Kracht van Verandering
van tot
Activiteit
osseweg 37 berghem
Ieder heeft wel van die patronen in zichzelf waar je misschien al jaren aan werkt om er doorheen te komen maar die telkens weer ten tonele verschijnen. Juist de drie daagse Kali Puja is daar een uitstekend tijd voor om het bij de wortel aan te raken. Kali Puja is de verering van de Shakti kracht in haar meest weerzinwekkende vorm, de alles vernietigende Kali. Ze is zwart van complexie, steekt haar tong uit en heeft doodshoofden om haar nek. Haar hele verschijning wakkert angst aan. Maar juist deze vorm breekt door onze hardnekkige patronen van onwetendheid heen. Kun je Moeder omarmen? Durf je verandering toe te laten in je leven? Kom dan op 24 oktober naar de Kali Puja viering in de Anjali Ashram. We gaan een avond en nacht in met mantra’s en een uitgebreide vuurceremonie voor Moeder. Zeer krachtige viering van onvoorwaardelijke Liefde!Wanneer: 24 oktoberTijd:  19.00u (inloop 18.30u) (ook kleinere ochtendviering 10.30u)Waar: Anjali Ashram, Osseweg 37, BerghemVoorbereiding: Kom gedouched met schoongewassen kleren, neem rode bloemen mee, en verschillende soorten fruit en een donatie.Vuurceremonie begint om middernacht en de voorbereidingen starten om 22.30u. Het duurt tot in de nacht. Je kunt de avond apart bijwonen met mantrazingen, meditatie en uitleg over Ma of ook de vuurceremonie meedoen. Kun je in de avond niet? Om 10.30u is ook een ochtendviering met mantrazingen en offering.
Wo 23 feb Ananda Utsav
Activiteit
De International Vedanta Society dag dat Holi gevierd wordt. Holi is het feest van de lente, van kleur, van Eenheid en van onvoorwaardelijke Liefde. We gaan lekker uit ons dak op muziek en kleuren elkaar met kleurpoeders zodat iedereen er hetzelfde uit gaat zien. Een zeer vreugdevol en hartelijk feest. Doe mee! Meld je aan op ivsnederland@gmail.com of bel 0412-937486.
Za 12 feb Verjaardag GoeroeMa
Activiteit
Eindhoven
Op zaterdag 12 februari is de Sangha Janani GoeroeMa jarig. Ze is de grondslag waarop International Vedanta Society is gegroeid. Met haar onvoorwaardelijke Liefde en zorg staat ze dagelijks klaar om ieder te verzorgen. Ze leidt het huishouden van de Mayer Bari Ashram en is het heil voor ieder die aanschuift. Ze heeft Bhagavan verzorgt toen Hij in een diepe staat van Samadhi (Zelfrealisatie) zakte voor bijna 2 jaar. En nog steeds zorgt ze dat het Bhagavan goed gaat. Daarom gaan we deze dag in haar voetstappen iets voor de gemeenschap doen. Dit zal in Eindhoven zijn; zingen in senioren tehuizen of iets uitdelen op straat. Wil je meedoen? Neem contact op met Brahmacharini Anjali Ma, ivsnederland@gmail.com.
Vrijdag 19 nov IVS jubileum
Activiteit
Osseweg 37, Berghem
Op vrijdag 19 november wordt International Vedanta Society alweer 33 jaar! Een mijlpaal in de geschiedenis. Deze organisatie is uniek in de wereld. Vele duizenden mensen hebben hier hun heil gevonden en een weg naar zelfbevrijding. Met de oprichting in 1989 door Verlicht Meester Sri Bhagavan is een lichtpunt aan de horizon verschenen om deze wereld die gedomineerd wordt door zelfzuchtigheid en destructie naar het pad van Licht en Liefde te leiden. Om 18.30u komen we samen voor een kop thee met lekkers en om 19u starten we de avond met mantra’s zingen, ervaringen van aspiranten, uitleg over Vedanta en voordrachten. We gaan er een mooie avond van maken waarbij mensen kennis kunnen maken met deze bijzondere organisatie. Nodig iedereen uit en wees welkom! Aanmelden kan bij ivsnederland@gmail.com.
4 nov Kali Puja
Activiteit
Osseweg 37, Berghem
Ma Kali Puja in de Anjali Ashram
Ma 30 aug Krishna Janmashtama
Activiteit
Pont – Dussen aan de Berghse Maas
Heb je ook weleens een pelgrimstocht gelopen naar een spirituele krachtplaats, misschien wel naar een ver land? Maar wist je dat hier in Nederland in Dussen aan de Maas ook een krachtplaats is? Elke jaar vieren we hier de verjaardag van Sri Krishna. Waarom? Omdat in 2011 hier iets bijzonders is gebeurd tijdens Sri Bhagavans eerste bezoek aan Nederland.We houden een picknick, evt. een Maas-duik, zingen en vertellen de achtergrond verhalen in de weilanden aan de Maas. Een heel bijzonder feest! Tijd: 17.00u Pont – Dussen aan de Berghse MaasNeem wat eten mee om te delen voor de picknick, en bloemetjes om uit te strooien. En denk vooral ook aan warme kleding als het fris wordt. Aanmelden kan bij Brahmacharini Anjali Ma via ivsnederland@gmail.com of 0412-486937.
27-28-29 aug Retraiteweekend Anjali Ashram
van tot
Activiteit
Anjali Ashram, Osseweg 37, Berghem
Kom tot jeZelf Heb je ook behoefte om even eruit te zijn en alleen met spiritualiteit bezig te zijn. Deze maand is weer een retraite in de Anjali Ashram. Doe een weekend mee met het Ashramleven. Meld je aan er zijn beperkte plaatsen beschikbaar.Tijd: Vr 17u tot zo 14uPlaats: Osseweg 37, Berghem Meer informatie klik hier
1 2