International Vedanta Society Activiteit Za 14 aug Vrijheidsdagviering

Za 14 aug Vrijheidsdagviering πŸ—“ πŸ—Ί

Wie wil er niet vrij zijn? Vrijheid is een oerinstinct. Maar zijn we wel zo vrij als we denken? Op 14 augustus om 10.15u en om 18.00u zijn twee bijeenkomst over dit thema. Ieder is welkom om aan te sluiten in de Anjali Ashram aan de Osseweg 37 in Berghem. Graag van te voren aanmelden via ivsnederland@gmail.com of 0412-486937.

Vrijheid is iets wat elk mens raakt. Juist is in deze coronatijd hebben we dat extra kunnen voelen. Maar wat is eigenlijk echte vrijheid. Zijn we werkelijk vrij als we overal heen kunnen reizen en maar kunnen doen wat we verlangen te doen? Vedanta zegt dat dit niet de ultieme vrijheid is. Zolang we een slaaf zijn van ons denken met zijn wensen en verlangens die nagejaagd moeten worden, zijn we niet vrij. We kunnen ons denken niet uitzetten als dat gevraagd wordt, we kunnen onze gedachten niet sturen, en zonder deze controle ben je nooit vrij maar overgeleverd aan de grillen en grollen van ons denken. Het ene moment is het heel blij als iets lukt wat we graag wilden, het andere moment intens verdrietig, boos of onrustig als het niet gaat zoals het denken wilde. Herkennen we allen niet die momenten van teleurstelling als het niet gaat zoals we voor ogen hadden? En hoe we ons voelen als ons denken zo druk is, dat het ons niet eens stil kan laten zitten. Telkens moet er weer wat gedaan worden. Op deze manier rennen we van geboorte tot de dood…maar voor wat rennen we dan? 

Tijdens deze viering gaan we hier op in. Kom en wees werkelijk Vrij!

Zorg dat je eerst Zelf Vrij wordt, en help daarna anderen Vrij te worden.

~Bhagavan

Related Post